Gołąbki inaczej

Składniki:

  • 1 1/2 kg kapusty                       
  • 1/2 mięsa mielonego                         
  • 2 szkl kaszy manny                         
  • 3 jajka                         
  • sól, pieprz                         
  • 2 koncentraty pomidorowe                         
  • 2 kostki wołowe

Etapy przygotowania

  1. Kapustę poszatkować tak jak na bigos, posolić, wygnieść rękami. Odstawić na 15 min. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać.                                                
  1. Robimy małe zrazy, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Układamy podsmażone gołąbki w garnku i zalewamy gorącym sosem.

                                                

  1. Sos: 6 szkl wody, 2 małe koncentraty pomidorowe, 2 kostki wołowe-wszystko zagotować. Gorącym sosem zalać zrazy i gotować na małym ogniu 1 godz.

Comments

comments

Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia. Dodaj do ulubionych permalink.