Hamburgery wołowe na ostro

Przepis na 4 porcje

Przygotowywanie około. 45 minut

Składniki:

50 dag mielonej wołowiny

1/4 łyżeczki chili

sól

olej

cebula

strąk czerwonej papryki

1/2 pęczka natki

4 okrągłe bułeczki

 

Mięso połączyć z obraną i drobno posiekaną cebulą, posolić, dodać chili oraz łyżkę oleju, wyrobić. Uformować płaskie kotlety, lekko podsmażyć je na oleju.

 

Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić w krążki. Odciąć 1/3 każdej bułeczki, wydrążyć miąższ. Do środka włożyć kotlety, krążki papryki oraz kilka gałązek natki.

 

Bułeczki zawinąć w folię posmarowaną olejem i grilować 20 minut.

 

Comments

comments

Ten wpis został opublikowany w kategorii Grill. Dodaj do ulubionych permalink.