Jajka faszerowane awokado

Poniewaz awokado z czasem ciemnieje, jajka przygotuj krótko przed podaniem

SKŁADNIKI:

6 jajek , 2 awokado

sok z 1/2 cytryny

2 łyzki majonezu

6 filecików anchois

kilka gałązek koperku

sól, czarny pieprz

Jajka ugotować na twardo, wystudzic w zimnej wodzie,obrać ze skorupek. Kazde przekroić wzdłuż na połowy. Delikatnie wyjąć łyżeczką żołtka i rozetrzeć je widelcem lub przetrzeć prlez sitko.

Awokado umyć, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć pestkę,
wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem i skropić sokiem
z cytryny. Dodać zołtka i majonez, utrzec na gładką masę,
doprawić solą i pieprzem.

Przygotowaną masą napełnić połowki białek Jajka ułożyć na talerzu, udekorować połówkami filecików anchois i piorkami koperku.

Czas przygotowania ok.30 minut

Comments

comments