Okresy przechowywania produktów w lodówce

 

Okresy przechowywania produktów w lodówce

 

mleko 1 dzień

śmietanka (słodka) 1 dzień

śmietana (kwaśna) 3 do 4 dni

twaróg do 2 dni

jaja do 14 dni

świeże mięso, drób 1 do 3 dni

ryby świeże patroszone 1 dzień

konserwy mięsne pasteryzowane 9 miesięcy od daty produkcji

wędliny nietrwałe do 2 dni

masło, margaryna do 7 dni

smalec kilka miesięcy

warzywa liściaste 1 do 3 dni

owoce jagodowe 1 do 3 dni

pomidory, ogórki 5 do 10 dni

warzywa w puszkach6 do 9 miesięcy od daty produkcji

napoczęte konserwy mięsne (szynka, konserwa turystyczna) 1 do 2 dni

napoczęte pasztety i konserwy z dużą ilością sosu 1 dzień

mięso gotowane, smażone, pieczone 1 dzień

galareta mięsna 1 dzień

ryba w galarecie 1 dzień

sałatka jarzynowa 1 dzień

Comments

comments