Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami 

Składniki:
5 białek 3 żółtka
10 dag pieczarek 1 mała cebula
 1 łyżka posiekanego koperku
2 łyżeczki oleju sól, pieprz ziołowy

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Pod­smażyć razem z posiekaną cebulą na 1 ły­żeczce oleju, oprószyć solą i pieprzem.
Białka i żółtka ubić razem na puszystą pianę, dodać odrobinę soli i pieprzu. Masę jajeczną wylać na rozgrzaną patel­nię z resztą oleju.
Zagarniać ją łopatką od brzegów do środka patelni, aż omlet się zetnie.
Na połowę omletu wyłożyć pieczar­ki z cebulą, złożyć go i delikatnie zdjąć z patelni. Podawać posypany koperkiem.
 

 

Comments

comments