Pianka typu marshmallow truskawkowa

Pianka typu marshmallow truskawkowa!!!!!!!!!

 

Potrzebne składniki:

 mleko skondensowane (zagęszczone) kto woli deser b. słodki to słodkie – 1 puszka lub 2 kartk
• galaretka truskawkowa (jak ktoś chce inny smak, bierze inną) – 3 szt.

Etapy przyrządzania:

1. Rozpuszczamy galaretki w wodzie (0,5 szklanki na kazda, czyli 1,5 szklanki). Mieszamy do rozpuszczenia się grudek.

2. Ubijamy mleko skondensowane az do konsystencji bitej śmietany.

3. Łączymy mleko skondensowane i wystudzoną galaretkę, cały czas miksujac mikserem.

4. Szybko wlewamy do pucharków

5. Mozemy troche urozmaicić deser, wrzucając różne sezonowe owoce oprócz świeżych owoców kiwi i ananasa ( utrudniają krzepnięcie galaretki). UWAGA! Masa szybko tężeje. Radzę nie zostawiać jej w misce na dłuższy czas, bo w niej stężeje

 

Comments

comments