Pianka typu marshmallow truskawkowa!!!!!!!!!
Potrzebne składniki:
mleko skondensowane (zagęszczone) kto woli deser b. słodki to słodkie – 1 puszka lub 2 kartk
• galaretka truskawkowa (jak ktoś chce inny smak, bierze inną) – 3 szt.
Etapy przyrządzania:
1. Rozpuszczamy galaretki w wodzie (0,5 szklanki na kazda, czyli 1,5 szklanki). Mieszamy do rozpuszczenia się grudek.
2. Ubijamy mleko skondensowane az do konsystencji bitej śmietany.
3. Łączymy mleko skondensowane i wystudzoną galaretkę, cały czas miksujac mikserem.
4. Szybko wlewamy do pucharków
5. Mozemy troche urozmaicić deser, wrzucając różne sezonowe owoce oprócz świeżych owoców kiwi i ananasa ( utrudniają krzepnięcie galaretki). UWAGA! Masa szybko tężeje. Radzę nie zostawiać jej w misce na dłuższy czas, bo w niej stężeje