Pierogi z serem i miętą

Ciasto według przepisu podstawowego tutaj>>>http://arek-ciekaweposty.pl/pierogi-przepis-na-ciasto/

FARSZ: 

  • 75 dag białego sera(półtłusty lub tłusty), 1 jajko, 5 łyzek posiekanych świeżych listków miety, sók(do smaku)

DO POLANIA:

  • masło, ewentualnie 1-2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotowujemy ciasto według przepisu podstawowego
  • Ser mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i posiekaną miete, doprawiamy solą.
  • Nadzienie nakładamy na krązki ciasta i zlepiamy pierogi. gotujemy w dużej ilości osolonej wody.
  • Podajemy polane roztopionym masłem, do którego mozna dodać przecisniety przez praskę czosnek. 

 

 

Comments

comments

Ten wpis został opublikowany w kategorii PIEROGI. Dodaj do ulubionych permalink.