Zielona zupa FIT z jabłkiem

Zielona zupa FIT z jabłkiem
299 kcal
SKŁADNIKI (DLA 3 OSÓB)
:
3 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)
1 cebula
1 marchewka
1 mały brokuł
2 łyżki masła klarowanego
2 jabłka
sól morska
pieprz czarny
majeranek
szczypta gałki muszkatołowej
garść prażonych pestek słonecznika
listki mięty do ozdoby


PRZYGOTOWANIE:
Marchew obrałem, umyłem, pokroiłem. Brokuł podzieliłem na różyczki i ugotowałem z marchewką
w niewielkiej ilości wody, pod przykryciem. Pod koniec gotowania wrzuciłem groszek i gotowałem
jeszcze ok. 3 minut. W tym czasie na patelni poddusiłem na maśle klarowanym pokrojoną cebulę.
Kiedy się zeszkliła, dorzuciłem ją do garnka z zupą i jeszcze chwilę podgrzewałam na małym ogniu.
Przyprawiłem i wszystko zmiksowałam. Na talerzach udekorowałem listkami mięty oraz jabłkami
pokrojonymi w paseczki.

Comments

comments