
Poniewaz awokado z czasem ciemnieje, jajka przygotuj krótko przed podaniem
SKŁADNIKI:
6 jajek , 2 awokado
sok z 1/2 cytryny
2 łyzki majonezu
6 filecików anchois
kilka gałązek koperku
sól, czarny pieprz
Jajka ugotować na twardo, wystudzic w zimnej wodzie,obrać ze skorupek. Kazde przekroić wzdłuż na połowy. Delikatnie wyjąć łyżeczką żołtka i rozetrzeć je widelcem lub przetrzeć prlez sitko.
Awokado umyć, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć pestkę,
wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem i skropić sokiem
z cytryny. Dodać zołtka i majonez, utrzec na gładką masę,
doprawić solą i pieprzem.
Przygotowaną masą napełnić połowki białek Jajka ułożyć na talerzu, udekorować połówkami filecików anchois i piorkami koperku.
Czas przygotowania ok.30 minut