Jarskie pierogi

Składniki na ok. 20 sztuk:  30 dag mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek masła, 4 jajka, pół pojemniczka (125) g śmietany, 6 łyżek ryżu, 4 pieczarki, pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli, pokrojone masło śmietanę i 1 jajko. Zagnieść ciasto odstawić na 45 minut. Ryż […]

Ruskie pierogi

Ruskie pierogi   ciasto: 2 szklanki mała pszennej, jajo, sól farsz: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 25 dag twarogu, po 5 dag rokpola, cheddara i bryndzy^ 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 fyżki oleju, po łyżeczce soli czosnkowe] i cebulowej, 2 łyżeczki białego pieprzu, 10 dag masła