POLSKI BIGOS wegetariański

Spread the love

1 kg kapusty kiszonej lub startej świeżej

15 suszonych grzybów lub świeżych podsmażonych

2 szklanki dużych kawałków proteiny sojowej

1 litr wody

4 liście laurowe

1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub bazylii

Gotować przez 3 godziny lub 1 1/2 godziny w szybkowarze.

Następnie dodać:

1 łyżkę koncentratu pomidorowego 1 startego ziemniaka

sól do smaku

Gotować przez kolejnych 10 minut i podawać z ziemniakami lub chlebem. Ludzie pytają mnie o moją opinię dotyczącą jedzenia kapusty, Muszę przyznać, że kapusta jest jednym z warzyw, które pozostawiam do przyrządzenia kucharkom Polsce, z tego względu, że Amerykanie nie potrafią przyrządzić w tak różnorodny sposób, wspaniale smakującej kapusty, jak Polacy. Gorąco polecam kapustę, szczególnie surową lub gotowaną krócej niż 20 minut. Kapusta zawiera sporo wartościowych związków i jak udowodniono zapobiega powstawaniu raka. Jedz ją tak często jak tylko możesz

Dodaj komentarz