PRZEKĄSKA Z PRZEPIÓRCZYCH JAJ

Spread the love

Składniki na przekąskę z przepiórczych jaj:

  • 12 jajek przepiórczych

• 12 pomidorków koktajlowych

• 12 czarnych oliwek

• 36 kaparów

Na sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kolorowy pieprz • sól
  • Ugotować jajka przepiórcze na twar­do. Ostudzić je w zimnej wodzie, na­stępnie obrać ze skorupek. Pomidorki koktajlowe umyć, a oliwki oraz kapary osączyć z zalewy.
  • Nakłuwać po kolei na wykałaczki: po­midorki, jajka, oliwki i po kilka kaparów.
  • Taką przekąskę z przepiórczych jaj można „pozawieszać” na ściankach szklanej miseczki, a na jej dnie umieścić sos przygotowany z majonezu wymie­szanego ze śmietaną doprawionego do smaku solą oraz kolorowym pieprzem.

Dodaj komentarz