Przepis na Pirczoną Kiełbasa Z Jabłkami
Przepisy Wielkanoc
WERESZCZAKA – KIEŁBASA W PIWIE
P”rzepis na wielkanocną WERESZCZAKA – KIEŁBASA W PIWIE
JAJKA Z KOLOROWYMI PASTAMI z kukurydzą, z szynką, z sardynką
Przepis na wielkanocne JAJKA Z KOLOROWYMI PASTAMI z kukurydzą, szynką, z sardynką
ŁÓDECZKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ
SKŁADNIKI: • 6 plastrów szynki parmeńskiej mielona czerwona słodka papryka 6 jaj przepiórczych • rukola • tymianek • olej Podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju plastry szynki parmeńskiej, aż do chwili, gdy się powyginają. Następnie spiąć plastry wykałaczką w taki sposób, aby powstały łódeczki. Do każdej łódeczki wykonanej z szynki wbić jajko przepiórcze, następnie smażyć […]
JAJKA FASZEROWANE NA CIEPŁO
SKŁADNIKI: 8-10 jajek pęczek szczypiorku pęczek natki 1/2 pęczka szczypiorku tłuszcz do smażenia bułka tarta sól pieprz łyzka masła Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przeciąć wzdłuż ostrym nożem tok, by nie uszkodzić skorupki. Wyjąć jajka ze skorupki, drobno pokroić, dodać posiekaną zieleninę i masło. Doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać, aby powstała dosyć zwięzła […]
Jajecznica z cukinią
średniej wielkości cukinia 2 jaja 2 łyżki margaryny szczypior sól Sposób wykonania: Obraną cukinię zetrzeć na tarce. W rondlu stopić margarynę, dodać cukinię i smażyć, aż stanie się szklista i miękka. Wbić jaja, osolić i mieszając smażyć dalej. Gdy jaja się zetną, zdjąć patelnię z ognia, posypać potrawę posiekanym szczypiorem. Podawać z pieczywem i surówką […]
Wiosenne jajka faszerowane
Wiosenne jajka faszerowane Składniki: 6 jajek ugotowanych na atwardo 1 pęczek rzodkiewek 1/2 ogórka sałatkowego 2 łyżki chudego serka homogenizowanego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz ziołowy
Biała gwiazdka
Biała gwiazdka · 1/2 l śmietanki kremówki 30-proc. · 1/3 szklanki cukru pudru · 1 łyżeczka cukru waniliowego · 1 łyżka żelatyny · owoce świeże, mrożone, kandyzowane · koraliki (jadalne) do dekoracji
Indyk w maladze
Indyk w maladze Składniki: 400 g pieczonej piersi indyka 500 ml rosołu drobiowo-cielęcego (najlepiej z giczy cielęciej) 100 ml malagi 2 brzoskwinie z kompotu (pół brzoskwini na jedną porcję potrawy) 1 pomarańcza, kilka czarnych i zielonych winogron 15 g żelatyny 1 ząbek czosnku, sól, pieprz