Jajka faszerowane awokado

Poniewaz awokado z czasem ciemnieje, jajka przygotuj krótko przed podaniem SKŁADNIKI: 6 jajek , 2 awokado sok z 1/2 cytryny 2 łyzki majonezu 6 filecików anchois kilka gałązek koperku sól, czarny pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzic w zimnej wodzie,obrać ze skorupek. Kazde przekroić wzdłuż na połowy. Delikatnie wyjąć łyżeczką żołtka i rozetrzeć je widelcem […]

Jajka faszerowane z chrzanem

SKŁĄDNIKI: 6 jajek4łyżkt majonezu1 łyżka tartego chrzanu1 łyżeczka musztardysól, biały pieprz, słodka papryka\ Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie,obrać ze skorupek. Kazde przekroić wzdłuż na połowy. Delikatnie wyjąć łyzeczką żołtka i rozetrzec je widelcem lub przetrzecprzez sitko Przetarte żołtka Wymieszaćz majonezem, chrzanem i musztardą, doprawić soląoraz pieprzem. Przygotowaną masą napełnic połowki białek.Jajka ułoŻyc […]

Marmurkowy sernik czekoladowy

Do masy serowej dodaje się stopioną ciemną czekoladę, by sernik uzyskał ładny wygląd przypominający marmur. Przygotowanie 30 minut plus chłodzenie kcal: 590 zawartość tłuszczu 42 g Składniki: 275 g herbatników bez nadzienia z polewą z ciemnej czekolady 75 g topionego masła Na masę: 500 g miękkiego twarogu 50 g pudru sok z 1/2 cytryny 1/4 […]