Roladki z papryką i pesto

SKŁADNIKI:

4 plastry mięsa z piersi indyka (po ok. 15 dag) 1 1/4 strąka czerwonej papryki * 1/4 strąka żółtej papryki * 2 łyżeczki zielonego pesto * 2 łyżki oliwy * 2 łyżki startego parmezanułyżka mąki * 2 ząbki czosnku * sól * pieprz

• Filety umyć, osuszyć, lek­ko rozbić, natrzeć solą, pie­przem i zmiażdżonym czos­nkiem, posmarować z jed­nej strony odrobiną pesto. Na każdym kawałku mięsa ułożyć troszkę drobniutko posiekanej papryki wymie­szanej z parmezanem. Zwi­nąć w roladkę, spiąć wyka­łaczkami. Oprószyć roladki mąką, lekko zrumienić ze wszystkich stron na oliwie. Następnie zmniejszyć ogień, wlać 1/4 szklanki wrzątku, przykryć i dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z piure ziemniaczanym i su­rówką z selera z dodatkiem orzechów włoskich

Dodaj komentarz