
SKŁADNIKI:
4 plastry mięsa z piersi indyka (po ok. 15 dag) 1 1/4 strąka czerwonej papryki * 1/4 strąka żółtej papryki * 2 łyżeczki zielonego pesto * 2 łyżki oliwy * 2 łyżki startego parmezanułyżka mąki * 2 ząbki czosnku * sól * pieprz |
• Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować z jednej strony odrobiną pesto. Na każdym kawałku mięsa ułożyć troszkę drobniutko posiekanej papryki wymieszanej z parmezanem. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Oprószyć roladki mąką, lekko zrumienić ze wszystkich stron na oliwie. Następnie zmniejszyć ogień, wlać 1/4 szklanki wrzątku, przykryć i dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z piure ziemniaczanym i surówką z selera z dodatkiem orzechów włoskich