Sałatka z brokułów

SKŁADNIKI:

50 dag brokułów, 2 pomidory, 2 jaja, cebula, 2 ząbki czosnku, strąk żółtej papryki, szklanka majonezu lub sosu winegret, pęczek koperku, sól, pieprz

Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić do gotującej się osolonej wody na 10 minut. Odcedzić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w obręcze. Czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, a strąk pokroić w paseczki. Warzywa wymieszać z przyprawami, a tuż przed podaniem oblać majonezem lub sosem winegret. Przybrać jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w ćwiartki, posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz