Sałatka z malinami i kozim serem

Składniki:

czerwona cebula pocięta w piórka

po pół główki sałaty lodowej i strzępiastej lodowej , porwane na kawałki

Garść listków botwinki

15 dag liści szpinaku

30 dag malin

3 łyżki oliwy

łyżka miodu

sok z połowy cytryny

Sól

10 dag ppleśniowego sera koziego, pokrojonego w półplasterki

Pół łyżeczki czerwonego pieprzu

Cebulę,  sałaty,  listki botwinki  i szpinaku wrzucamy do miski. Połowę malin przecieramy przez sito (resztę pozostawiamy w całości), aby pozbyć się pestek. Z oliwy, przecieru malinowego, miodu, soku cytrynowego i soli przygotowujemy sos.

Sałaty delikatnie mieszamy, dodajemy ser, całe maliny, skrapiamy sosem i posypujemy czerwonym pieprzeni. Podajemy od razu.

Dodaj komentarz