SKŁADNIKI: 25 dag białej czekolady 1/4 szklanki śmietanki kremówki łyżka białego rumu
do obtoczenia, po 1/4 szklanki: cukru pudru, płatków migdałowych, perłowej posypki cukrowej lub wiórków kokosowych
Czekoladę siekamy łub ścieramy do rondelka z grubym dnem, dolewamy śmietankę i rum. Podgrzewamy na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się roztopi,. Masę przelewamy do miseczki i schładzamy w lodówce 4-6 gódz,, aż zastygnie na tyle, aby łatwo można było ją formować.
Nabieramy porcję masy łyzeezką i szybko formujemy ż niej w dłoniach kuleczki. Cukier puder, płatki migdałowe, posypkę cukrową i wiórki kokosowe wsypujemy do oddzielnych miseczek i obtaczamy w nich dokładnie trufle. Układamy w papilotkach. Przechowujemy w lodówce